Solkysten
BoConcept Mijas
AAEstates
Bolig-udland
Læs Solkysten
SOLKYSTEN - April 2011
Golfrestauranten med en stjerne
Restaurant El Lago i Greenlife Golfklub (Urbanización Elviria Hills, Marbella) er den eneste spanske restaurant i forbindelse med en golfbane, som har opnået en Michelin-stjerne.
Stjernen dukkede op i den berømte guide i 2005, og den har været der siden. Siden åbningen i 2000 har restauranten nydt godt af et fantastisk samarbejde mellem golfklubbens ejere og restaurantens direktør Paco Garcia, der har givet menukortet et præg af det hjemlige Málaga. Hans køkkenchef Diego del Río har udviklet et kreativt og meget personligt køkken, som intet har at gøre med de globale og ofte lovlig sofistikerede tendenser. Moderne metoder, men de benyttes til at skabe en højere enhed mellem smagen, aromaen og de tusindårige nuancer i det andalusiske køkken.

Menukortet ændres hver uge og tilpasses de forskellige årstider, men nogle klassiskere har optrådt på menukortet siden åbningen, f.eks. marineret kylling, der ligger lagvis med foie-gras og karameliserede æbler.

El Lago fører i øvrigt en ”dobbelttilværelse” mellem dag og aften. På frokostmenuen er der lette og varierede retter: forskellige typer snacks, salater, pasta og nogle få kød- og fiskeretter – andalusisk smag med et pift af avantgarde.

Aftenmenuen er mere komplet. På kortet finder man også to prøvesmagnings-menuer til henholdsvis 45 og 60 euro, hvoraf vi valgte den sidste. Ligesom os kan gæsterne også overlade valget af vin til restauranten, og deres vellykkede valg koster 15 euro pr. person. (Bemærk at alle priser er uden moms.)

Kilómetro Cero
El Lago har sluttet sig til et initiativ, som får flere og flere tilhængere. Det handler om Slow Food, eller Kilómetro Cero, der går ud på at mindst halvdelen af menuen produceres med egnens egne råvarer (højst 40 km borte) eller med økologiske produkter.

Det er det centrale tema i de gastronomiske dage “Cocina de Autor 7, Km. 0”, der i disse dage (29. marts til 3. april) afvikles af seks prestigiøse spanske restauranter. De skiftes til at kokkerere hos hinanden, og hver især ”fortolker” deres hjemstavn gastronomisk. Det handler om at søge efter det ægte, det rene, og det sunde… Da El Lago har valgt sin store prøvesmagningsmenu til dette arrangement, var det en anden god grund til at vælge den.

Symfonien begynder med smagsprøver på flere typer lokale oliven, kendt som ”aloreñas”, fra Vega del Guadalhorce. Vi bliver også præsenteret for prøver på tre fremragende olier fra markerne i henholdsvis Córdoba, Fuente de Piedra og Jaén, der gennemvæder den berømte mollete (bolle) fra Antonio Colmenero i Alhaurín de la Torre.

Derefter fortsætter vi med Rejer fra Marbella i legeret porresuppe med karry og citrongræs. En speciel og anderledes sammensætning af smagsindtryk, lavet af fantastiske råvarer.

Så kommer turen til Tørrede sardiner med ristet brød, oliven og tomatsuppe, og til at runde forretterne af majestætiske Landæg i en grov, cremet suppe med grisetæer, mynte og sprødt brød, som virkelig bringer os tilbage til de oprindelige smagsindtryk.

Fisk og kød
Fiskeretten er Rødskægsfilet med krydrede kartofler, emulsion af gazpachuelo (varm legeret suppe tilsat eddike el. citron) og muslinger. Til kødretten har man valgt Skiveskåret iberisk svinekød marineret i miso (soja, der har gæret med alger og tørret tun) med kartoffelterrin og svampe med et strejf af rød vermouth. En jordnær ret, men samtidig sofistikeret og eksotisk.
Menuen afsluttes med to kunstværker, hvis form, farve og smag genskaber to lokale landskaber. Den første, kaldet Valle del Guadalhorce 2011, er en blanding af farver og teksturer der repræsenterer dalens citrusfrugter: appelsin, citron, mandarin, grape og lime. Den anden, Matices de Tinto Dulce, går over de lokale vinmarker med alle deres smagsnuancer: kanel, bark, røde bær, mandel, kakao, vanilje... Overraskende og udsøgt.

Nu vi taler om vin, bør det nævnes at El Lagos fantastiske vinkælder byder på mere end 350 referencer. Der satses på frembrydende DO’er, og med særlig fokus på dem fra Sydspanien. Alle vinene er spanske bortset fra champagnen. Naturligvis bør man ikke gå glip af regionens søde vine. Jeg forsikrer jer om, at I vil få en overraskelse.

Restaurante El Lago Urbanización Elviria Hills, Marbella, Avenida de las Cumbres s/n Tlf. 952 832 371. Lukket mandage og i perioden 1.–15. november. Skøn terrasse om sommeren – også for rygere. Åbningstider om formiddagen: 9.30-17. Åbningstider om aftenen: 20-23.30.

La Cuenta
Prøvesmagningsmenu Km 0 for to personer, inklusive vin: 150 € plus 18 pct. moms, ialt 177 €.

Bedømmelse
Bedømmelsen foretages på en skala fra 1-10:
Mad kvalitet/pris: 8
Vinkælder: 8,5
Brød: 7,5
Kaffe: 7
Betjening: 8
Miljø: 7,5
Total:  8,0

Navarrete
Advokat Thykier & Rahbek

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal