Solkysten
Bolig-udland
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
AAEstates
SOLKYSTEN - Juni 2011
Verdens bedste mand mod mand
Verdens vigtigste turnering i hulspil, Volvo World Match Play Championship, fandt sted den 19.–22. maj på Finca Cortesín ved Casares.
Den farverige englænder Ian Poulter løb med sejren, mens danske Søren Kjeldsen nåede ottendedelsfinalen.
I hulspil spilles der én mod én, og den, der vinder flest huller, løber med sejren. Det er altså ikke antallet af samtlige slag, der bruges på banen, der er afgørende for hvem der vinder - hvilket ellers er tilfældet i slagspil, som de fleste golfturneringer afvikles som.

Hulspil er ligeså gammelt som golfspillet selv med rødder helt tilbage i det 15. århundrede, og betragtes af mange som den reneste form af spillet. 

Hansen fik lektion af Westwood
24 spillere deltog i turneringen, heriblandt de tre bedste i verden. Det er første gang, det er sket i en spansk turnering.
Fra Spanien var den 28-årige Álvaro Quirós fra Guadiaro og veteranen Miguel Ángel Jiménez fra Málaga på banen, mens Danmark var repræsenteret af Søren Kjeldsen og Anders Hansen.
Anders Hansen mødte sin første modstander, verdensranglistens nummer et Lee Westwood, i middagssolen på turneringens åbningsdag.

Da spillere og caddies efter udslaget fra første tee bevægede sig ned ad banen med raske skridt, havde verdensetteren overskud til at hilse på publikum med et nik. Anders Hansen var anderledes sammenbidt, og kiggede koncentreret lige frem for sig under den sorte kasket.

Hans første slag var endt i bunkeren, men han kom dog godt igen, og de næste fire huller stod de to topspillere lige. Ved femte hul kom englænderen en op, og resten af runden var danskeren presset.

”Vi ville nu gerne lige se ham vinde et hul,” sagde et par danske fans, der fulgte Anders Hansen rundt på banen. Men efter blot 13 huller havde Westwood besejret Hansen.

Ved det efterfølgende pressemøde sagde en fit og afslappet Lee Westwood, at han ikke havde regnet med en så nem kamp.  Et par håndfulde engelske journalister sad på de første rækker, og der var en næsten familiær stemning. En spansk journalist dristede sig til at spørge, hvem han har til at rådgive sig.

”Jeg behøver ikke nogen ansat til at rådgive mig, jeg har alle dem her,” smilede han og pegede ned mod englænderne, som kvitterede med latter og smil.

Anders Hansen var i sin anden runde mod australske Aaron Baddeley en nede ved det sidste hul, og havde chancen for at komme til at stå lige. Det lykkedes dog ikke, og han røg efter nederlaget ud af turneringen.
”Han er ikke kølig nok i sådanne situationer,” mente en dansk repræsentant fra det talstærke pressekorps.
Den delte sidsteplads gav dog Anders Hansen en pengepræmie på 70.000 euro.

Poulter i selskab med idolet
Søren Kjeldsen tabte i første runde til Álvaro Quirós, som siden endte på en delt femteplads.
Senere på dagen slog Kjeldsen verdens nummer ni, engelske Paul Casey, og gik dermed videre til ottendedelsfinalen. Her mødte han sin overmand i Martin Kaymer, der nåede semifinalen, hvor han blev slået af verdenstoeren Luke Donald.
I den anden semifinale slog Ian Poulter belgiske Nicolas Colsaerts efter en nervepirrende duel, som endte i play-off på 19. hul.
Luke Donald led sit første nederlag i turneringen til Ian Poulter, som efter at have spillet 108 huller på fire dage, løb med førstepladsen og 800.000 euro.

”Seve, Seve, Seve, Seve, Seve, mit navn sammen med hans,” var Ian Poulters første ord, da han stod med sejrstrofæet i hånden. Den netop afdøde spanske golflegende har vundet World Match Play Championship fem gange, og nu har englænderen vundet en plads i selskab med sit idol.

i www.volvoworldmatchplay.com

Lotte Rystedt
Fotos: Volvo in Golf


Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal