Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Bolig-udland
Læs Solkysten
SOLKYSTEN - August 2011
Restauranten som selv opdrætter kvæget
Næste gang, turen går til Madrid, skulle du prøve at kigge indenfor i A La Brasa.
Det er en ny restaurant, som har lagt ud med at modtage den nationale gastronomipris 2011 ”La Vaca de Oro” – Den gyldne Ko.
Det særlige ved dette sted, der næsten udelukkende har kød stegt over åben ild, er at det møre og smagsrige charolais-kvæg kommer fra restaurantens egen farm. Med serveringen af det færdige produkt sætter restauranten således punktum for en proces, som kontrolleres lige fra starten.

Restauranten står selv for kvægavlen, hvor den første vigtige opgave er at udvælge den rette avlstyr og koen. Derefter vokser kalven op i komplet frihed på kvægfarmens 800 hektarer, hvor der er rolige omgivelser og mulighed for at finde den rette føde. Altsammen er afgørende for det levende dyrs kvalitet.

På samme måde styrer restauranten den efterfølgende proces med modning af kødet i kontrollerede kamre, hvor det afhængig af typen opbevares fra 21 til 60 dage.

Udskæringen af kødet har stor betydning for kødspecialister, og på La Brasa skæres kødet i spansk stil, lige inden det tilberedes på individuelle stegeriste over en særlig slags kul af brasiliansk kokostræ, som hverken producerer røg eller lugter, og som fastholder en konstant temperatur i fire timer.    

Det er baggrunden for den øjeblikkelige succes, som A La Brasa har haft i hovedstadens gastronomiske kredse.
Kødet serveres altid sammen med nogle lækre stegte kartofler, som tilberedes med ekspertise og stor omhu. Ifølge restauranten består fidusen i at stege kartoflerne i fire sekunder ved høj varme i en ekstra fin (mild) olie. Derefter steger de videre i 47 sekunder i en semifin olie, hvorved det mesterlige resultat opnås.

Et andet tilbehør, som heller ikke skuffer, er den økologiske Ensalada de la Huerta (Salat fra Køkkenhaven), som gør den proteinholdige ret mindre tung.

Naturligvis har man andre retter som en dejlig blandet tallerken med god iberisk skinke og iberisk svinekam, hvortil kommer en ganske enestående manchego-ost.  

Husets hjemmelavede desserter og vinkortet er som alt andet i dette hus enkelt, men yderst velvalgt. Man finder bl.a. en dejlig overraskelse i en cava til 14,50 euro, Brut Artesano de Valencia.
Restaurante A La Brasa C/ Hilarión Eslava, 47 Madrid (Moncloa-kvarteret) Tlf. 911 30 51 48
L¾s Solkysten

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal