Solkysten
AAEstates
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
SOLKYSTEN - Oktober 2011
Tre generationer
I den vestlige del af Castilla y León har Bodegas Matsu skabt tre unikke vine
Toro-distriktets beskedne 5.800 ha ligger omkring Zamora og Valladolid og skæres næsten midt over af Duero floden. Landet nord for floden kaldes ”Tierra del Pan” , hvor kæmpestore, bølgende kornmarker ind imellem brydes af spredte vinmarker. Syd for Duero ligger det mest betydningsfulde område, ”Tierra del Vino”.

Toro er karakteriseret af et umådelig tørt fastlandsklima, hvor temperaturen varierer fra  11 graders frost om vinteren til 37 grader på de varmeste sommerdage. Solen skinner op til 3.000 timer om året og der falder højst 400 mm regn på et år. Vinmarkerne ligger i et bakket terræn i mellem 620 og  750 meters højde, og jordbunden er enten kalkstensjord eller stenet aflejringsjord.

Alle disse forhold er med til at højne druernes kvalitet, og gennem de sidste 10-15 år er den popularitet,  nabodistriktet Ribera del Duero har oplevet, smittet af Toro.  Her har man fundet et godt alternativ til de noget dyrere Ribera del Duero vine, og den øgede efterspørgsel har givet vinproducenterne et incitament til at satse mere på kvalitet end kvantitet.
Det er næsten udelukkende rødvine, der fremstilles her, og den altdominerende drue er Tinta de Toro. Der er lidt uenighed om druens oprindelse. De fleste mener, den er en variant på Tempranillo, mens mange beboere i Toro har den opfattelse, at romerne havde druen med da de invaderede landet omkring år 210 f.Kr., og at den efterfølgende har spredt sig til resten af Spanien.

Vine man venter på

Vintae-gruppen, der fremstiller vin i syv spanske distrikter, fejrede sit 10 års jubilæum ved at udvide aktiviteterne til Toro. Her kom huset til at hedde Matsu, det japanske ord for ”at vente”, og det definerer fint bodegaens intentioner om at kombinere Østens kultur og respekt for naturen med de mest moderne teknikker inden for biodynamisk vinproduktion. Ting ta’r tid, og hos Matsu forcerer man ikke de naturlige processer - man venter.

Bodegaens tre vine er sikre på at vække opmærksomhed fra første færd. Man har designet etiketter, der tydeligt viser, at hver vin har sin egen personlighed, der svarer til dens alder. Etiketterne vandt ”Best Pack” sølvmedalje i 2010 og har også deltaget i udstillingen ”How wine became modern” på San Franciscos museum for moderne kunst.
Alle tre vine er 100 pct. Tinta del Toro, og produktionen er begrænset. Den yngste af dem, El Picaro, personificerer en stærk ung mand: tapper, lidt flabet og ustyrlig.

Druerne til den lidt mere modne udgave, El Recio, har siddet på vinstokke, der er mellem 60 og 100 år gamle. Det er en kraftig vin med megen finesse, der har lagret 14 mdr. på nye franske fade.

Toppen af kransekagen, El Viejo, har tilbragt 16 mdr.  på fad og kommer fra mere end 100 år gamle vinstokke. Etiketten symboliserer at vine – ligesom mennesker – bliver blødere med alderen.
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal