Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
Bolig-udland
SOLKYSTEN - Juli 2012
Laura og Mike Melki har skiftet hveden i deres restaurant ud med økologisk spelt, som bliver malet på sten i Coin.
Laura og Mike Melki har skiftet hveden i deres restaurant ud med økologisk spelt, som bliver malet på sten i Coin.
Mike har slået et sundt brød op
I Restaurant Mezzanotte i Fuengirola er noget nyt i gære.
 Indehaver Mike Melki har skiftet hvedemelen ud med spelt, og det gør en stor forskel, fortæller han:
”Hveden er usund. Den er blevet bearbejdet kunstigt siden 1950’erne, og den gør os  syge.”

Han taler indgående om tilsætningsstoffer og processer, som ikke burde være til stede i fødevareindustrien, og som man kan undgå, hvis man tænker sig om.

”Fødevareproducenterne tænker kun på at levere hurtigere og billigere, og det går ud over kvaliteten,” siger svensk-libaneseren, der siden 2008 har haft restaurant på Paseo Marítimo.
Han har levet som vegetar i et år, og det er i skrivende stund en måned siden, han droppede brugen af hvede i sit brød.
”Jeg har fået det meget bedre, både fysisk og mentalt, og det vil jeg gerne give videre til min familie og mine kunder,” smiler han.

Mike Melki brænder for sundhedssagen, og nu har han planer om at skifte ud på flere af råvarehylderne. Han har indgående studeret, hvilke bivirkninger forskellige fødevarer har på menneskets krop, og den viden har forstærket hans ønske om at lave sundere mad. Han er blevet mere selektiv med råvarerne, og det koster, men han har ikke tænkt sig at sætte priserne op i restauranten.

”Det er ikke et spørgsmål om, hvor meget jeg kan tjene i forretningen, men hvordan jeg kan gøre mine kunder mere glade og tilfredse,” siger Mike og beretter begejstret om en dansk mor med et barn, der begge havde problemer med at spise brød.
”De turde ikke spise pizza, men de gav det en chance, da de fik at vide, at jeg brugte speltbrød. De havde ingen problemer med pizzaen, og blev enormt glade. Nu kommer de her næsten hver dag efter mere,” smiler Mike.
Mezzanotte er sandsynligvis den første restaurant i Spanien, der bruger spelt til alt brød, og Mike har flere planer. Det næste produkt, han vil ”revolutionere,” er pasta, hvor hveden skal skiftes ud med majs og ris. Senere vil han kigge på, hvordan han kan udnytte frugters indhold af naturligt sukker.

”Der er ingen grænser for, hvad man kan lave af sund mad,” siger Mike Melki.
i www.Mezza-Notte.es
Afstemning
****
0 stemmer afgivet

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal