Solkysten
AAEstates
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
SOLKYSTEN - December 2010
Tradition & fantasi på italiensk
I en priviligeret enklave i Marbella, i hjertet af Elviria, gemmer der sig en familierestaurant, der hver dag inviterer gæsterne på et dyk ned i den italienske madkultur.
Cristina, født i San Remo (Italien), og hendes mand Avelino, oprindelig fra Ronda, har formået at forene deres regioner i et gastronomisk udbud, der er en hyldest til middelhavskøkkenet.

Restauranten har en meget elegant æstetik, men er samtidig varm og funktionel. De rene linier i mørkt træ, oliven og bordeaux symboliserer jorden og dens frugter, samt den fantastiske vin, der akkompagnerer restaurantens anretninger. Malerierne og interiørets  fine materieler er med til at vække gæsternes sanser og appetit.

Den indendørs spisestue samt terrassen indbyder både til en romantisk date og en social sammenkomst med venner og familie. Bardisken er kernepunktet. Dens placering ved indgangen gør den til et mødested, hvor gæsterne kan stå og snakke, nyde en god vin eller en cocktail, mens de prøvesmager en af de gastronomiske kreationer.

Stolte af vinkortet
Inden vi går i gang med prøvesmagningen, skal vi nævne Rosmarinos vinudvalg.  Der er mere end 120 forskellige vine, som repræsenterer samtlige italienske regioner. Dertil kommer spanske og franske vine, uden at glemme de sidste nyheder fra Sydafrika og New Zealand.

Dette vinkort er værternes stolthed: Rødvine fra Sicilien, Véneto-regionen, Piemonte og Toscana; hvidvine fra Trentino, Lacio og Cerdeña; Prosecco og søde vine som den toskanske Vin Santo... Altsammen gør vinkortet til en frydefuld blanding af sanseoplevelser.

Lad Avelino og hans vintjener rådgive dig, for de kan altid finde en kvalitetsvin, der passer til enhver gane og pengepung.
Frankrig er godt repræsenteret med champagneudvalget. Laurent Perrier, Veuve Cliquot, Moet & Chandon og Dom Perignon er alle gode til en speciel anledning.

Vi kan vælge en af de internationale cocktails fra kortet, hvor der også er en speciel drink: Rosmarinos cocktail, der er lavet med vodka, appelsinjuice, blåbærjuice og ferskenlikør. Mildheden og frugtsmagen udgør den perfekte aperitif.

Råvarernes betydning
Hos Rosmarino har de formået at kombinere den traditionelle italienske gastronomi med æstetiske og køkkenmæssige nyskabelser. Uden at tabe de klassiske italienske kokke af syne, genfortolker restaurantens kokke de gamle opskrifter fra middelhavskysten, og holder dem med omhu og finfølelse up to date.

Kvaliteten af råvarerne er deres bedste argument. Importerede produkter fra Italien - grøntsager, kød, fisk og skaldyr med oprindelsesgaranti – er sammen med en luksuriøs hjemmelavet pasta nogle af de ting, som venter på gæsterne.
Til middag er der en speciel menu, hvor man vælger mellem fire forretter, fire hovedretter og dessert eller kaffe for 16 euro. Det er rigeligt til en uformel hyggestund med vennerne.

Mellem forretterne dominerer de friske salater med rucola, intens parmesanost, salami, parma-skinke, trøffel i honning... Vi prøver en Ensalada Templada de Bacalao y Langostinos Tigres (blandet salat med torsk og tigerrejer), hvor det vigtigste naturligvis er de ekcellente råvarer i samspil med den afbalancerede eddikemarinade, der har et let strejf af sennep.
Husets hjemmelavede pasta (fetuccini, tagliatelle, fyldte ravioli, tortellini...) konkurrerer med de fantastiske risottoer (risretter), der både kan være vegetariske eller med havets frugter. Hvis der er mulighed for det, og årstiden tillader det, så prøv Risotto  de Chantarellas y Carabineros. Kombinationen af produkter fra jorden (svampe) og havet gør hver mundfuld til en harmonisk nydelse.

Lyt til anbefalingerne
Med hensyn til kød og fisk bør du lytte til Avelinos anbefalinger, som både tager hensyn til årstiden og markedsudbudet. Hans råd plejer at ramme plet.

På dette besøg  foreslår han at vi prøver Lomo de venado, dvs. hjortemørbrad på et leje af brød med kartoffelpuré, kastanjer og en sauce af sennepsfrø. På trods af kødets blodrøde udseende er det rigtig lækkert både for os, som kan lide det sådan, og for dem som ellers foretrækker det lidt mere stegt. Duften og smagen vækker minder om skovene, hvor jorden på denne årstid er tildækket af nedfaldne blade.

Til slut er det et must at have lidt plads tilovers til en af Cristinas lækre hjemmelavede desserter. Ricotta, mascarpone, cacao er nogle af de ingredienser, hun normalt benytter i bl.a. sin Pana Cotta med frugt-Coulis eller sin spektakulære Tiramisu. Men man må også bare prøve hendes Cassata Siciliana, en traditionel kage fra det sicilianske køkken, der består af sukker, biscotto (kage af sukkerbrødsdej), ricotta, marcipan, kandiseret frugt og flormelis. Selvom der findes utallige varianter af denne italienske dessert, forsikerer vi, at de vil have svært ved at hamle op med Cristinas Cassata, både på grund af den cremede konsistens, duften og smagen.
Relaterede artikler
Skrevet af
Patricia Zimmermann
Patricia Zimmermann
Patricia Zimmermann
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal