Solkysten
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
Bolig-udland
AAEstates
SOLKYSTEN - Juli 2013
Middag med udsigt
Når man besøger Mijas by er udsigten en stor del af oplevelsen og hvad er bedre end at nyde den, mens man spiser? Fra Restaurant La Alcazaba er der en storslået udsigt over Fuengirolas kyst - og maden, ja den er en oplevelse i sig selv.
For at finde La Alcazaba skal man blot gå efter de panoramiske udsigtsposter, der er skiltet til på Plaza de la Constitución. Restauranten ligger på en bjergskråning, så der er en uforstyrret udsigt, som tager pusten fra én. Det er en to-etagers murstensbygning, nederste etage er et pizzeria, som har samme ejer. Men det er den spanske La Alcazaba, vi skal besøge i dag. Udsigten er det første som slår én, når man træder ind gennem de tunge trædøre. De store vinduer, som står åbne om sommeren, når næsten ned til gulvet og man bliver nærmest draget hen til kanten. Siddende ved bordet føler jeg nærmest, at jeg sidder ude på bjergsiden i den flotte natur. Har man højdeskræk skal man nok ikke vælge et bord ved de åbne vinduer.
Restauranten er hyggelig med træloft og bjælker, smukt mørkebrunt flisegulv, som vidner om restaurantens udvidelse, hvor de skifter stil, og den rustikke stemning breder sig med de gamle billeder og detaljer på væggen.

Andrés Ruíz fra Mijas Pueblo har været i restaurationsbranchen hele sit liv, først som tjener, derefter som bestyrer og nu som ejer af La Alcazaba og tre andre restuaranter i Mijas Pueblo. Han fortæller, at selvom tiderne har ændret sig meget, kommer der stadig mange turister til Mijas i løbet af sommeren. “90 pct. af vores kunder er turister og mange kommer fast hvert år. Spanierene udgør ikke den store del, men til gengæld er de stamkunder.”

Friske råvarer
Overtjeneren Estéban anbefaler at jeg prøver Mozárabe salaten med blandt andet lakseruller, dadler, svesker, karameliserede valnødder, rosiner, rejer og dressing. Ikke nok med den er smukt anrettet, smagen er også helt unik med dadlernes sødme, og de karameliserede valnødder er helt fantastiske. Husets paté a la pimienta kan også varmt anbefales. Den serveres med citronpuré samt hindbær og æble-balsamico.

Fisk er en af husets specialiteter, fortæller Andrés. “Vi arbejder sammen med et lokalt firma, som bringer os fiskene samme dag, de er fanget. Derfor kan vi garantere vores kunder, at det er frisk fra havet.” Fisken vises frem for kunderne, og selvom det måske ikke er det mest appetitlige at se blodet pibler frem, så er det jo et godt tegn.

Mit valg falder af gode grunde på en af deres mange fiskeretter. Det er svært at vælge mellem laks med appelsin-aroma og korender, sværdfisk a la Meuniére og flamberede langstinos i karrysauce, så jeg lader chefkokken José Nuñez vælge havaborre i salt (Lubina á la Sal) serveret med friske grøntsager og kogte kartofler. Fisken serveres af en af de søde tjenere, som hele tiden er opmærksomme på kunderne og sørger for, de har noget i glassene. De optræder såmænd også som fotograf for de mange turister, der gerne vil have et fælles foto.

En helt specielt fiskeret, som José Nuñez anbefaler til to personer er pighvar (Rodaballo al estilo La Alcazaba), som er utrolig lækker og smagfuld. Til de kødelskende er der lammekølle á la timian, en hel utrolig mør og saftig bøf stroganoff eller f.ek. chateaubriand med sauce bernaisse. Menukortet er omfattende og spændende for både turisten og de fastboende. Hvem elsker ikke en lækker paella eller gambas al pil pil?

Uanset hvad man vælger kan man væres sikker på at finde en vin som passer dertil i vinkortet, som jævnligt opdateres med vine fra bl.a. Peñedès, Rioja, La Mancha, Ribera del Duero og Navarra.

Mens jeg venter på desserten - flamberede bananer i cointreau, bananlikør og appelsin, får jeg set Salon Mozárabe, en hyggelig festsal med plads til 25 spisende gæster. Det er som at træde ind i en borg - pludselig forstår man restaurantens navn “alcazaba” som jo betyder fæstning. Rå murstensvægge og mauriske vinduesåbninger med samme smukke udsigt. Dette er virkelig et flot sted at holde en privat fest eller forretningsmøde.

“Vi har tit bryllupper, som dog holdes nedenunder, hvor der er plads til flere mennesker”, fortæller Andrés.
Min dessert nydes med et køligt glas Pedro Jimenez. Esteban fortæller, at de har opfundet deres eget kølesystem i små fade, så de kan servere deres sherry med den helt rigtige temperatur. Efter min smag gør de det rigtig godt - den er tilpas kold og smagen fremhæves perfekt.

For ikke at glemme desserterne, så er der forskellige is og restaurantens hjemmelavede: profiteroles, chokolademousse, tiramisú, og pandekager er blot nogle af mulighederne.

Til slut får jeg en af sommerens påfund fra kokkens side - en sorbet lavet på vandmelon. Den er frisk og lækker, men kan smages resten af dagen, hvilket måske ikke er helt så heldigt, men lad endelig ikke den afskrække jer, for Restaurant Alcazaba er en fantastisk restaurant at besøge, når man er i Mijas.
Velbekomme.     

Tania K. BertelsenAfstemning
****
1 stemmer afgivet
Den farverige og smagfulde Mozárabe salat.
Den farverige og smagfulde Mozárabe salat.
Havaborre i salt serveres ved bordet.
Havaborre i salt serveres ved bordet.
Ejeren Andrés Ruíz foran fadene med sherry.
Ejeren Andrés Ruíz foran fadene med sherry.
Regningen
Mozárabe salat                12,00 €
Husets paté                      10,00 €
Havaborre i salt                22,00 €
Flamberede bananer          8,00 €
Et glas hvidvin                    2,50 €
En flaske vand                    2,50 €

Restaurante La Alcazaba
Plaza de la Constitución, Mijas Pueblo, Málaga
Tel: 952 486 397 - Lukket mandage.

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal