Sixt Cars
Solkysten
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
AAEstates
Copenhagen Car Rental
Kattens leg med musen i Katalonien
Regeringen i Madrid og autonomregeringen i Barcelona leger kat og mus op til den grundlovsstridige folkeafstemning om et selvstændigt Katalonien, som separatisterne bebuder den 1. oktober.
Regeringen går til Forfatningsdomstolen med autonomregeringens forberedelser, lige så hurtigt som disse offentliggøres, og for at undgå forbuddet trækker autonomregeringen tiden ud til sidste øjeblik. Derfor ved ingen præcist, hvordan separatisterne har tænkt sig at gennemføre afstemningen i praksis, ligesom det er uklart, hvad der skal ske den 2. oktober, når afstemningsresultatet foreligger.
Autonomregeringen (en koalition af borgerlige og socialistiske separatister) har de seneste måneder foretaget en udrensning af alle regeringens lunkne elementer. En ny justitsminister har tvunget direktøren for det autonome politikorps Mossos d’Esquadra til at træde tilbage, fordi denne insisterede på at overholde den gældende lov. Den nye politidirektør anerkender ligesom den nye justitsminister ikke centralstatens autoritet, omend han kan få svært ved at overtale sine underordnede til at garantere afviklingen af en valghandling, som domstolene har forbudt. Det autonome politikorps’ faglige organisationer står fast på, at deres medlemmer ikke skal inddrages i en politisk atrid.
Tilsvarende har en ny undervisningsminister erklæret sig parat til at indrette valgsteder i folkeskolerne, men han kan også støde på den vanskelighed, at de enkelte skoleinspektører ikke vil være med. Som embedsmænd risikerer de at miste deres job, hvis de sidder en kendelse i Spaniens øverste domstol overhørig.
Regeringen i Madrid føler sig overbevist om, at folkeafstemningen den 1. oktober aldrig bliver ført ud i livet. Regeringen har i øvrigt foreløbig besluttet ikke at tage grundlovens paragraf 155 i brug. Denne åbner mulighed for at annullere selvstyret i en autonomregion, der nægter at respektere den gældende lovgivning.
Finder autonomregeringen på trods af alle vanskeligheder en måde at gennemføre folkeafstemningen, vil initiativtagerne bagefter stå med et alvorligt problem af helt anden art. Separatisterne er sikre på en sejr i afstemningen, fordi modstanderne af et uafhængigt Katalonien vil blive hjemme. I befolkningen er der imidlertid et flertal imod løsrivelsen fra Spanien, og dette flertal er vokset i løbet af de sidste måneder, fremgår det af autonomregeringens egne meningsmålinger. Den sidste, som blev offentliggjort den 20. juli, viser at 41,1 % siger ja til en selvstændig stat, mens 49,4 % siger nej.
09.09.2017

Læs Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Bestil Håndbog

Solkysten club
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal